Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Inschrijving gesloten: Workshop 'Value-based health care – methoden om verbetering te implementeren'

Programma Week van de implementatie in het Radboudumc op 7 februari 2018

16:00-17:30

Workshop Value-based health care – methoden om verbetering te implementeren

17:30-18:30

Meet the expert

Plaats:

Radboudumc, IQ healthcare, Geert Grooteplein Noord 21, looproute 114, vergaderkamers 1.22-124

De afdeling IQ healthcare van het Radboudumc organiseert een interactieve workshop met aansluitende “meet-the-implementation-expert-borrel” over value-based health care. Value-based health care (VBHC) is een concept met als doel de gezondheidszorg te organiseren rondom patiënten in de vorm van zorgketens die waarde (value) toevoegen. Hierbij wordt waarde gedefinieerd als de resultaten van behandeling (uitkomsten) ten opzichte van de kosten.

Het concept heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen in Nederland. Diverse ziekenhuizen in Nederland zijn aan de slag gegaan om de zorg waarde gedreven in te richten en benadrukken de potentie van het concept om allerlei problemen waar het Nederlandse zorgstelsel tegenaan loopt op te lossen. De concrete handvatten, die VBHC biedt, om daadwerkelijke verbetering in de praktijk te implementeren, zijn echter niet of nauwelijks aanwezig.

Een bekend concept voor implementatie is het zogenoemde Implementation of Change Model (ICM). Wij integreerden het ICM met het nieuwe VBHC gedachtengoed. Dit levert het beste op van twee werelden. Tijdens deze workshop worden resultaten uit een wetenschappelijk onderzoek over VBHC gepresenteerd. U krijgt uitgebreid inzicht hoe u het VBHC concept in combinatie met het bestaand implementatiemodel in de praktijk kunt gebruiken om verbeteringen succesvol te implementeren.

Wat gaat u leren?

  • Grip op het VBHC concept
  • Lessons-learned rondom het gebruik van VBHC vanuit de wetenschap
  • Welke tools nodig zijn om verbetering succesvol te implementeren
  • Hoe u een geïntegreerd VBHC/ICM model in de praktijk gebruikt om uw VBHC project te implementeren

De workshop wordt gegeven door Dr. Stef Groenewoud (gezondheidswetenschapper en ethicus, IQ healthcare) en Nina Zipfel (promovenda, IQ healthcare).

IQ healthcare nodigt u van harte uit om samen na te denken over implementatie en VBHC. Deelname aan de workshop is gratis. Meld u aan door te mailen naar nina.zipfel@radboudumc.nl.

Meet the expert

Aansluitend op de workshop is er gelegenheid om met een aantal experts vanuit IQ healthcare een eigen project door te nemen. De volgende experts zijn aanwezig:

 

< terug naar het overzicht