Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Presentatie manifest Burgerforum ‘Keuzes in de zorg’

Op donderdag 21 juni wordt in Nieuwspoort, Den Haag het manifest en eindrapport van het Burgerforum 'Keuzes in de zorg' gepresenteerd. De presentatie vindt plaats van 12.00 tot 13.00 en u kunt daarbij aanwezig zijn.
In het najaar van 2017 zijn 24 burgers uit verschillende lagen van de samenleving drie weekenden bij elkaar gekomen. Zij  discussieerden over de vraag welke zorg we voor elkaar willen betalen. In het manifest geven de deelnemers hun advies aan de overheid over deze keuzes. Men geeft aan welke overwegingen men belangrijk vindt, en welke zorg wel of juist niet vergoed zou moeten worden. Ook spreekt men zich uit over het betrekken van burgers bij keuzes in de zorg. Het eindrapport biedt een verdieping van deze bevindingen. Voor meer informatie zie: www.radboudumc.nl/burgerforum
Na de presentatie van de uitkomsten van het Burgerforum reflecteren vertegenwoordigers van Zorginstituut Nederland en de Patiëntenfederatie op de beleidsimplicaties van dit advies. Er is uiteraard gelegenheid voor debat. De bijeenkomst wordt afgesloten met de overhandiging van het rapport aan de vaste commissie VWS van de Tweede Kamer.

U kan zich opgeven door een email te sturen aan anneke.verbaten@radboudumc.nl.
Het Burgerforum is een initiatief van Radboudumc, Radboud universiteit en Erasmus Universiteit Rotterdam, met ondersteuning van het Zorginstituut Nederland.

< terug naar het overzicht