Waardevolle zorg voor iedereen: persoonsgericht, effectief, veilig, doelmatig en ethisch verantwoord

Nieuws

meer

Project

meer

Experts

meer
Hilly_Calsbeek.jpg
Smits M 2.jpg

Blog

meer

Goede zorg is meer dan bewezen zorg, maar is EBP daarmee een illusie?Het advies van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) waarin Evidence Based Practice (EBP) ‘een illusie’ wordt genoemd, heeft afgelopen week veel stof doen opwaaien. Ook binnen onze afdeling, IQ healthcare, is gediscussieerd over het rapport en de betekenis daarvan voor onze werkzaamheden.

Publicaties

meer

Effectiviteit en veiligheid van manuele therapie bij zuigelingen en kinderen in kaart gebrachtOnderzoekers van IQ healthcare voerden een systematische review uit om inzicht te krijgen in de effectiviteit en veiligheid van manueel therapeutische technieken bij zuigelingen (<1 jaar) en kinderen (1-18 jaar).

In 3 Goede Vragen naar een Goed GesprekHet Radboudumc ging vijf jaar geleden, als één van de eerste proeftuinen in Nederland, aan de slag met de 3 Goede Vragen. Het evaluatieonderzoek verscheen recent in Health Expectations. In de praktijk bleken de 3 Goede Vragen voor patiënten drempels weg te nemen om te vragen te mogen stellen. Dit resulteerde niet direct tot meer Samen Beslissen, maar wel tot een Goed Gesprek.

Agenda

meer

Op donderdag 31 oktober 2019 om 10.30 uur verdedigt Lise Verhoef haar proefschrift 'Effective and efficient use of bDMARDs in Rheumatoid Arthritis' in de Aula van de Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2, Nijmegen. Promotoren zijn Prof.dr. F.H.J. van den Hoogen, Prof.dr. M.E.J.L. Hulscher (Radboudumc, IQ healthcare) ; copromotoren zijn Dr. A.A. den Broeder, Dr. J.E. Vriezekolk.

Op donderdag 31 oktober 2019 om 12.30 uur verdedigt Karin Hekkert haar proefschrift 'Hospital readmissions. Just a number or a stepping stone to quality improvement?' in de Aula van de Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2, Nijmegen. Promotor is Prof.dr. G.P. Westert ; copromotoren zijn Dr. R.B. Kool, Dr. H.J. Borghans, dr. S. Cihangir.