Aanmelden voor onze nieuwsbrief

4-Daagse cursus Betaalbare zorg

Afgelopen periode hebben we kunnen zien wat het belang is van een goede gezondheidszorg. In Nederland is de kwaliteit en veiligheid van onze zorg gelukkig van hoog niveau, maar tegelijkertijd staat de betaalbaarheid ervan al geruime tijd onder druk. Steeds vaker zal betaalbare zorg een belangrijk discussiepunt worden bij de (her)inrichting of (re)organisatie van de gezondheidszorg in Nederland. Een unieke 4-daagse cursus onder leiding van prof. dr. Patrick Jeurissen biedt uitkomst.

Het versterken van de initiatieven voor betaalbare zorg
Radboud Academy heeft in samenwerking met Radboudumc een 4-daagse cursus Betaalbare Zorg ontwikkeld, waar de laatste inzichten uit de wetenschap, praktijk en beleid over betaalbaarheid van de zorg samenkomen. Door het delen van kennis, best practices en effectieve tools, willen we initiatieven voor betaalbare zorg versterken. Vanaf 9 maart neemt prof. dr. Patrick Jeurissen samen met topdocenten uit de wetenschap en experts uit de praktijk zorgprofessionals weer mee in hun strategieën om zorg betaalbaar te houden. Hoe houden we de keten financieel en bedrijfsmatig gezond zonder in te boeten op de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg? Hoe kunnen we optimaal samenwerken bij complexe zorgvragen gericht op betaalbaarheid? En hoe brengen we veranderingen aan in onze actuele en zeer complexe zorgomgeving?

Doelgroep met ambitie gericht op de betaalbaarheid van zorg
De eerste editie in 2021 werd gewaardeerd met een mooi gemiddelde van 8,5. Deze cursus is bedoeld voor beleidsadviseurs en (medische) bedrijfsleiders die evidence based inzicht willen krijgen in de problematiek van betaalbare zorg. Zij krijgen tools aangereikt om projecten gericht op de betaalbaarheid van zorg met blijvend resultaat uit te voeren, te implementeren en te evalueren. Zo kunnen zij de kennis hierover in hun organisatie vergroten. Het programma is ook geschikt voor de hoogopgeleide zorgprofessionals, zoals senior verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten die knelpunten in hun organisatie signaleren en op zoek zijn naar tools om meer aandacht te kunnen besteden aan hun patiënten zonder dat de kosten daarvan onevenredig hoog worden.

Samen creëren van blijvende waarde voor de praktijk
Met het vervolgonderwijs van de Radboud Universiteit begeleidt Radboud Academy hogeropgeleide professionals, organisaties en andere geïnteresseerden bij hun ontwikkeling. Dankzij het bundelen van krachten middels de laatste wetenschappelijke inzichten van de Radboud Universiteit en praktische kennis van professionals en bestuurders uit het zorgdomein, vervullen we een verbindende en toonaangevende rol binnen de regio. Zo creëren we blijvende innovatieve waarde voor de praktijk voor de zorgorganisaties die deelnemen aan dit programma.

Meer informatie
Meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven voor deze 4-daagse opleiding Betaalbare Zorg vind je op 
de website van Radboud Academy.
De sluitingsdatum voor aanmelding is 23 februari 2021.

 

 

 

< terug naar het overzicht