Aanmelden voor onze nieuwsbrief

4-Daagse cursus Betaalbare zorg

Afgelopen periode hebben we kunnen zien wat het belang is van een goede gezondheidszorg. In Nederland is de kwaliteit en veiligheid van onze zorg gelukkig van hoog niveau, maar tegelijkertijd staat de betaalbaarheid ervan al geruime tijd onder druk. Steeds vaker zal betaalbare zorg een belangrijk discussiepunt worden bij de (her)inrichting of (re)organisatie van de gezondheidszorg in Nederland. Deze unieke 4-daagse cursus onder leiding van prof. dr. Patrick Jeurissen wil hierin tegemoet komen.

Het versterken van de initiatieven voor betaalbare zorg
In deze 4-daagse cursus Betaalbare Zorg komen de laatste inzichten uit de wetenschap, praktijk en beleid over betaalbaarheid van de zorg samen. Door het delen van kennis, best practices en effectieve tools, willen we initiatieven voor betaalbare zorg versterken. Vanaf 8 maart neemt prof. dr. Patrick Jeurissen samen met topdocenten uit de wetenschap en experts uit de praktijk zorgprofessionals weer mee in hun strategieën om zorg betaalbaar te houden. Hoe houden we de keten financieel en bedrijfsmatig gezond zonder in te boeten op de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg? Hoe kunnen we optimaal samenwerken bij complexe zorgvragen gericht op betaalbaarheid? En hoe brengen we veranderingen aan in onze actuele en zeer complexe zorgomgeving?

Doelgroep met ambitie gericht op de betaalbaarheid van zorg
De vorige edities werden positief gewaardeerd (gemiddeld cijfer 8,5). Deze cursus is bedoeld voor beleidsadviseurs en (medische) bedrijfsleiders die evidence based inzicht willen krijgen in de problematiek van betaalbare zorg. Zij krijgen tools aangereikt om projecten gericht op de betaalbaarheid van zorg met blijvend resultaat uit te voeren, te implementeren en te evalueren. Zo kunnen zij de kennis hierover in hun organisatie vergroten. Het programma is ook geschikt voor de hoogopgeleide zorgprofessionals, zoals senior verpleegkundigen, paramedici, artsen en medisch specialisten die knelpunten in hun organisatie signaleren en op zoek zijn naar tools om meer aandacht te kunnen besteden aan hun patiënten zonder dat de kosten daarvan onevenredig hoog worden.

Meer informatie
Data: 3, 10, 17 en 24 april 2024
Locatie: Lent, Nijmegen.

Meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven voor deze 4-daagse opleiding Betaalbare Zorg vind je op de website van de Radboud Health Academy.

 

 

 

< terug naar het overzicht