Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Promotie Paul Rood

Op dinsdag 1 december as. om 15:30 uur precies verdedigt Paul Rood MSc zijn proefschrift 'Non pharmacological prevention and treatment of delirium in the intensive care unit .’
De promotie vindt plaats in de Senaatszaal in de Aula van de Radboud Universiteit. Promotoren zijn prof. dr. P. Pickkers en prof. dr. H. Vermeulen. Copromotor is dr. M. van den Boogaard.

Delirium is een veel voorkomend syndroom bij in het ziekenhuis opgenomen patiënten, dat de normale hersenfunctie verstoort, als gevolg van lichamelijke ziekte of disbalans. Delirium wordt op de Intensive Care (IC) bij ongeveer een derde van de patiënten vastgesteld. Het optreden van delirium wordt, mede afhankelijk van het klinisch geobserveerde subtype, geassocieerd met verslechterde uitkomsten op de korte en de lange termijn. De momenteel geldende richtlijnen suggereren het gebruik van een bundel van niet-medicamenteuze interventies (zoals het optimaliseren van de audiovisuele functie, oriëntatie, cognitie, slaap en mobilisatie). Alhoewel recente studies aannemelijk maken dat deze interventies haalbaar en veilig zijn, is het effect ervan nooit grootschalig onderzocht. In dit proefschrift is daarom onderzoek gedaan naar het effect van medicamenteuze interventies op delirium en andere relevante uitkomstmaten.

Paul Rood (1985) is IC-verpleegkundige en behaalde in 2016 zijn masterdiploma klinische gezondheidswetenschappen. Bovenstaand onderzoek voerde hij uit op de intensive care van het Radboudumc en negen andere ziekenhuizen in Nederland. Momenteel is hij werkzaam als senior onderzoeker acute en intensieve zorg en docent op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Verder is hij vicevoorzitter van de beroepsvereniging van IC-verpleegkundigen, V&VN-IC.

Volg de promotie via de livestream.

 

< terug naar het overzicht