Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Promotie Thomas Timmers

De juiste informatie op het juiste moment

Dagelijks ontvangen een miljoen patiënten informatie van hun zorgverlener over beschikbare behandelopties, optimale voorbereiding, postoperatief zelfmanagement, et cetera. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat het voor de patiënt erg lastig is om de informatie te begrijpen. Een belangrijke oorzaak is het feit dat het té veel informatie in één keer is.

Het proefschrift dat Thomas Timmers op 1 oktober a.s. zal verdedigen beschrijft het concept timely information: het gebruik van een app om patiënten op het juiste moment te voorzien van kleine beetjes informatie, in een actieve vorm, in tekst, beeld en ondersteund met interacties. De studies tonen aan dat patiënten op deze manier meer kennis hebben, hun eigen gezondheid beter kunnen managen, minder zorg consumeren, meer tevreden zijn én meer betrokkenheid ervaren.
Deze manier van voorlichten stelt patiënten beter in staat om hun eigen gezondheid te managen én stelt zorgverleners in staat om effectievere en efficiëntere zorg te leveren, zonder af te doen aan kwaliteit van de geleverde zorg.

Op 1 oktober 2021 om 12:30 u verdedigt Thomas Timmers, MSC zijn proefschrift getiteld ‘Empowering Patients Through Timely Information’.
Promotor is prof. dr. Jan Kremer en co-promotors zijn dr. Tijn Kool en dr. Loes Janssen.

De promotieplechtigheid is te volgen middels een livestream.

< terug naar het overzicht