Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Effectief Verplegen 3: handboek ter onderbouwing van het verpleegkundig handelen

De delen 1 en 2 in deze reeks behandelen veel voorkomende verpleegproblemen in de somatische en de psychosociale zorg. Het gaat daarbij om verpleegproblemen die bij veel verschillende patiënten kunnen optreden (algemene zorg).
Effectief Verplegen 3 en Effectief Verplegen 4 wijken daarvan af. In deel 3 en 4 worden verpleegproblemen bij specifieke groepen patiënten of zorgvragers belicht (complexe zorg). Door doelgroepen in plaats van verpleegproblemen als ingang te kiezen wordt het mogelijk de hele zorg voor een groep te beschrijven. De hoofdstukken behandelen dan ook problematiek op elk vlak van het menselijk functioneren. Bij het beschrijven van de verpleegproblemen voor een doelgroep is voor de bijzondere problemen van de bewuste groep gekozen. Voor algemene problemen die ook bij deze groepen voor kunnen komen, is waar mogelijk naar de delen 1 en 2 verwezen (bijvoorbeeld decubitus in deel 1 of therapietrouw in deel 2).
Dit boek wordt voorzien van een persoonlijke toegangscode waarmee gebruikers aanvullende informatie (zoals de nieuwste inzichten, meetinstrumenten en een kennistoets) kunnen raadplegen op www.verpleegproblemen.nl.

Redactie: Prof. dr. Th. van Achterberg, dr. G.J.J.W. Bours, drs. A.M. Eliens

Uitgever: Kavanah, Dwingeloo

ISBN: 9789057401183

Jaar van uitgave: 2012

Effectief verplegen 3