Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Opbouw en omvang van de opleiding

De opleiding Ethiek in de zorgsector is een part-time opleiding van een jaar. Het onderwijsprogramma bestaat uit 3 modulen van elk 6 lesdagen met telkens minstens 2 weken tussen de lesdagen.

De lesdagen beginnen 's middags om 13.30 uur en eindigen 's avonds om 20.30 uur. Tussen het middaggedeelte en het avondgedeelte wordt een gezamenlijke maaltijd genoten. Hierdoor is er volop gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen en het leggen van contacten met collega's uit andere instellingen.

De drie modules zijn opgebouwd rond de thema's Ethische vragen rond het begin en einde van het leven, Zorg en kwaliteit van leven bij chronische aandoeningen
en Ethische aspecten in beleid en management van de zorg.

Er wordt uitgegaan van een tijdsinvestering van de deelnemers van in totaal ongeveer 480 uur. Hierbij is de voorbereiding van afsluitende gesprekken en presentaties en het maken van een werkstuk inbegrepen. Voor voorbereiding en verwerking per lesdag moet gerekend worden op een studietaak van ruim 13 uur.

De opleiding vindt plaats op het terrein van het Radboudumc te Nijmegen. De eerste module begint op 5 januari 2016 en loopt tot en met 5 april 2016. De tweede module loopt van 19 april 2016 tot en met 5 juli 2016. De derde module begint op 6 september 2016 en loopt tot en met 13 december 2016. Na iedere module is er een afsluitende bijeenkomst.

Bij de planning van de lesdagen is zoveel mogelijk rekening gehouden met schoolvakanties in alle regio's.