Aanmelden voor onze nieuwsbrief

MijnZorgnet; een platform voor Persoonlijke gezondheidsdossiers

De wereld verandert. Er is een beweging zichtbaar waarbij niet het zorgsysteem van de zorgverlener, maar de context van de patiënt als persoon het vertrekpunt is. Patiënten kunnen ook steeds meer gaan beschikken over tools waarmee zij het zorgproces kunnen sturen vanuit hun intentie.

Het persoonlijk zorgnet (www.mijnzorgnet.nl) is hiervan een voorbeeld. MijnZorgnet is eigendom van het Radboudumc en het beheer is in handen van IQ healthcare. Het is een plek op internet waarvan de patiënt eigenaar is, en waar de mogelijkheid bestaat om informatie over je gezondheid op te slaan, te delen en te bespreken.

De informatie kan bestaan uit dagboeken geschreven door de patiënt, geüploade bestanden met medische informatie en modulaire toepassingen van derden, zoals formulieren, keuzehulpen voor gezamenlijke besluitvorming en vragenlijsten. De patiënt kan mensen die hij relevant acht voor zijn gezondheid uitnodigen om lid te worden van zijn persoonlijk zorgnet. Dat kunnen bijvoorbeeld huisartsen, medisch specialisten en fysiotherapeuten zijn, maar ook familieleden of vrienden. Leden van een zorgteam hebben toegang tot de persoonlijke gegevens en kunnen daarover communiceren. Alle activiteiten in het persoonlijk zorgnet worden gelogd. Op deze manier kan de patiënt zien wie en wanneer op bezoek is geweest.

Identificatie en authenticatie op MijnZorgnet verloopt via DigiD voor patiënten en BIG-validatie voor zorgverleners. Na het maken van een profiel kunnen patiënten hun persoonlijk zorgnet inrichten en aan de slag gaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen Prof.dr. Jan Kremer.