Help mee om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

NHG

NHGdoc is in 2006 tot stand gekomen in een samenwerkingsverband tussen het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en ExpertDoc. NHGDoc is een beslissingsondersteunend systeem dat is geïntegreerd in het HIS en is gebaseerd op de NHG-standaarden. De huisarts ontvangt tijdens het consult patiënt-specifieke alerts over medicatie, beleid en dossier wanneer er een relevante afwijking met de NHG-standaarden wordt waargenomen. Op deze manier ondersteunt NHGDoc de huisarts en zijn praktijkondersteuners in de dagelijkse praktijk bij het werken met individuele patiënten. Het systeem wordt momenteel door zo'n 1000 huisartsenpraktijken in Nederland gebruikt.

Als uw praktijk gebruik maakt van MicroHIS X of Promedico-ASP kunt u zich nú aanmelden voor deelname aan dit evaluatieonderzoek. Het onderzoek zal naar verwachting eind februari 2013 van start gaan. Deelname houdt in dat er gedurende 12 maanden een beperkt aantal gegevens uit uw informatiesysteem wordt verzameld. Het gaat uitsluitend om de gegevens die gebruikt zijn om de NHGDoc-alerts te genereren (zoals geboortejaar en geslacht van de patiënt, ICPC-code(s), meetgegevens van de afgelopen 24 maanden en actuele medicatie). Deze gegevens zijn anoniem en niet te herleiden tot een specifieke patiënt, behandelaar of praktijk.

AANMELDEN kost u slechts 5 minuten en uw praktijk hoeft verder helemaal niets te doen. Voor het online deelnameformulier ga naar het deelname formulier.

Meer weten?

Voor meer informatie zie www.nhgdoc-evaluatie.nl. Indien u vragen over het onderzoek heeft kunt u contact opnemen met een van de onderzoekers van IQ healthcare via contact@nhgdoc-evaluatie.nl.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht