IQ healthcare verwerft Europees innovatie project voor palliatieve zorg

IQ healthcare heeft in samenwerking met 6 Europese landen en de afdelingen Anaesthesiologie, Pijn en Palliatieve zorg en Health Evidence (Radboudumc) een FP7 grant verworven.

Het project duurt 60 maanden en wordt geleid door Prof. Lieve van den Block van de Vrije Universiteit Brussel. Prof. Myrra Vernooij-Dassen (IQ healthcare) is workpackage leader en werkt samen met Dr.Yvonne Engels (ANES) en Dr. Eddy Adang (Health Evidence).

Het project "Comparing the effectiveness of palliative care for elderly people in long term care facilities in Europe  (PACE)" start 1 februari 2014. Er vindt een vergelijking plaats van de effectiviteit van formele palliatieve zorg in verpleeg-en verzorgingshuizen in 6 Europese landen en een gerandomiseerde studie van de interventie "Route to success", die beoogt de kwaliteit van de palliatieve zorg te verbeteren. Het effect wordt gemeten met uitkomstmaten die zijn gerelateerd aan patiënt, familie, staf en kosteneffectiviteit.

Het project levert kennis over de kwaliteit van de palliatieve zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen en over de potentie van de interventie om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

 

 

 

 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht