Eerdere nieuwsbrieven

Mei 2023
Februari 2023
December 2022
November 2022
September 2022

Juli 2022
Mei 2022
Februari 2022

Meer

Aanmelden voor een van onze nieuwsbrieven?

* IQ nieuwsbrief

Academie voor Betaalbaarheid van zorg

* Programma Doen of laten?

Burgers ervaren goede zorg in Nederland, patiëntenparticipatie kan beter

Nederlanders oordelen onveranderd positief over het functioneren van de gezondheidszorg. Bijna de helft van de Nederlanders geeft aan dat het gezondheidszorgsysteem in grote lijnen goed werkt. Ook het zorggebruik blijft in Nederland laag, in vergelijking met 10 andere landen. Dat blijkt uit de 8e International Health Policy (IHP) Survey van de Commonwealth Fund, die door IQ healthcare van het Radboudumc is uitgevoerd.

Op 14 november 2013 zijn de resultaten van dit internationale onderzoek in Washington DC gepresenteerd. Ruim 20.000 burgers, waaronder 1.000 Nederlanders rapporteerden in dit onderzoek hun ervaringen met de zorg. Naast positieve ervaringen met de huisarts over het mee kunnen beslissen en het ontvangen van duidelijke uitleg, zijn Nederlandse patiënten met diabetes, hartfalen, hypertensie en/of verhoogd cholesterol erg onzeker over het kunnen omgaan met hun ziekte.

Alle resultaten van de IHP-survey zijn terug te lezen in dit rapport


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht