Promotie Anke Oerlemans op 4 december 2013

Artsen en biochemici van het Radboudumc werken aan de ontwikkeling van biologische weefsels waarmee afwijkingen aan bijvoorbeeld de slokdarm of blaas hersteld kunnen worden.

Anke Oerlemans onderzocht de ethische aspecten van deze en andere vormen van tissue engineering. Oerlemans identificeerde samen met artsen en onderzoekers ethische problemen in relatie tot hun onderzoek. Daarnaast analyseerde zij de problemen bij het ontstaan van hypes rond tissue engineering.

Goed onderzoek naar de volledige impact van deze technologie is belangrijk. Vooral omdat in behandelingen die gebruik maken van tissue engineering het lichaam zich onomkeerbaar vermengt met technologie.

Voor een goede voorbereiding op de impact van tissue engineering moet er naast aandacht voor de korte termijn gevolgen ook aandacht zijn voor de meer ongrijpbare lange termijn gevolgen van tissue engineering, aldus Anke Oerlemans.

Meer informatie

 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht