In memoriam Martien Pijnenburg

M. Pijnenburg

Op 28 november 2013 is dr. Martien Pijnenburg overleden. Martien was als senior staflid verbonden aan de sectie Ethiek van IQ healthcare.

Op 1 januari 2000 werd hij aangesteld als staflid bij de afdeling Ethiek, Filosofie en Geschiedenis van de Geneeskunde. Daarvoor was hij algemeen secretaris van de Katholieke Vereniging van Zorginstellingen, waarbij hij tot 2003 gedeeltelijk actief bleef. Zijn aandachtsgebied werd Identiteit en Levensbeschouwing en in 2010 promoveerde Martien op het proefschrift 'Sources of care: Catholic Healthcare in modern culture: an ethical study'.

Martien was secretaris van de commissie Identiteit in ons ziekenhuis, hij gaf leiding aan Prudentia en zorgde in die functie voor veel mooie boeken over actuele vragen over zorg en levensbeschouwing. Wij verliezen in hem een gedreven theoloog en ethicus die zich intensief bekommerde om de mens in de zorg. Waarin de zorgpraktijk die hij als verpleegkundige had meegemaakt altijd aanwezig was.

Namens de collega's van IQ healthcare
Evert van Leeuwen
Hoogleraar sectie Ethiek

 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht