Donabedian International Award voor Prof. Richard Grol

R Grol uitreiking Donabedian award

Op 9 januari 2014 ontving Prof. Richard Grol, voormalig directeur van IQ healthcare, Radboudumc, de prestigieuze Donabedian International Award. De uitreiking vond plaats in het historische Palau de la Musica in Barcelona (Unesco werelderfgoed).

Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan "organisaties of personen, die leidend zijn op het terrein van de kwaliteit van zorg en die een substantiële bijdrage aan excellente gezondheidszorg hebben geleverd". De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt, eerdere ontvangers waren o.a. de Joint Commission on Accreditation of Health Care, de Cochrane Collaboration, BMJ editor Richard Smith en Sir Liam Donaldson, Chief Medical Officer U.K.

De onderscheiding ontleent zijn naam aan Prof. Avedes Donabedian, hoogleraar in Ann Arbor, VS en de grondlegger van de wetenschappelijke benadering van meten en verbeteren van kwaliteit en veiligheid in de jaren 1960-1980.

De toelichting op de onderscheiding vermeldt onder meer "Prof. Grol is wereldleider op het gebied van kwaliteit in de eerstelijnsgezondheidszorg en onderzoek naar strategieën van verandering; hij belichaamt een grote betrokkenheid bij de kwaliteit van de zorg. Zijn leiderschap komt tot uitdrukking in de cruciale bijdrage die hij leverde aan het introduceren van nieuwe instrumenten om 'evidence' te evalueren en om jonge onderzoekers in dit werkveld te introduceren. Zijn bijdrage aan verbeterstrategieën in de zorg heeft een wereldwijde invloed gehad op kwaliteitsprogramma's".

 

Reacties op dit nieuwsbericht

Wim Schellekens -  7 januari
Richard: kroon op je werk!
Gefeliciteerd: een mooie en heel terechte onderscheiding als erkenning en waardering voor je grote bijdrage aan (wetenschappelijke evaluatie van) kwaliteit van zorg!


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht