Waarom wassen artsen en verpleegkundigen niet altijd hun handen?

Quest Schone handen


'Ze weten het best, dat het wassen van de handen levens kan redden. En toch doen artsen en verpleegkundigen het vaak niet op de momenten dat ze het wel zouden moeten doen.Hoe komt dat? En valt er iets aan te veranderen?'

 

In het tijdschrift 'Quest' van februari 2014 staat een artikel waarin geprobeerd wordt te achterhalen waarom artsen en verpleegkundigen hun handen niet altijd desinfecteren en hoe dat te veranderen is.

Daarbij wordt ingezoomd op het promotieonderzoek van Anita Huis, onderzoeker bij IQ healthcare, dat aantoonde dat ziekenhuismedewerkers hun handen vaker desinfecteren nadat er een teamgerichte verbeterstrategie ingevoerd was waarbij vooral werd ingezet op leiderschap, voorbeeldgedrag en het elkaar aanspreken.

'Schone handen'  Quest februari 2014 

Proefschrift Anita Huis. Helping hands. Strategies to improve hand hygiene compliance in hospital care


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht