In de Telegraaf: Groei bij Prader-Willi

Nieuws feb 2015 Groei bij Prader Willi

Dit onderzoek werd eerder in onze nieuwsbrief van december gepubliceerd en de Telegraaf besteedde er op 20 december 2014 een artikel aan.
Kinderen die geboren worden met het Prader Willi Syndroom hebben ernstige spierkrachtproblemen en een trage motorische ontwikkeling. Toch is er weinig onderzoek gedaan naar de motorische ontwikkeling bij deze zuigelingen. In deze studie zijn de zuigelingen vanaf ongeveer zes maanden twee jaar lang gevolgd en is het effect gemeten van groeihormoon in combinatie met intensieve ouderbegeleiding en oefentherapie bij de kinderfysiotherapeut dicht bij huis. De kinderen die behandeld waren bleken meer spiermassa en spierkracht op te bouwen, waardoor ze sneller ontwikkelden en bv. vier maanden eerder liepen.

De resultaten van het onderzoek zijn op 24 november online gepubliceerd door
Pediatrics: Reus L, Pillen S, Pelzer BJ, van Alfen- van der Velden JAAEM, Hokken-Koelega ACS, Zwarts M, Otten BJ, Nijhuis-van der Sanden MWG. Growth Hormone Therapy, Muscle Thickness, and Motor Development in Praeder-Willi Syndrome: An RCT. Pediatrics 2014;134 (6);e1619-27 


 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht