Anna Reynvaanprijzen 2015 uitgereikt door Gerdie Verbeet

Uitreiking Anna Reynvaanprijs 2015

De Anna Reynvaan Wetenschapsprijs 2015 is gewonnen door dr. Mark van den Boogaard (Radboudumc). Hij ontving deze wetenschapsprijs 2015 voor zijn onderzoek naar het voorspellend delirium model (DELERIC) onder acht IC's in zes landen: 'Recalibration of the delirium prediction model for ICU patients (PRE-DELIRIC): a multinational observational study.

Voor deze prestigieuze prijs werden in april naast Mark van den Boogaard, dr. Betsie van Gaal (Radboudumc, afdeling IQ healthcare) en dr. Josianne Boyne (MUCM) genomineerd. Betsie van Gaal deed onderzoek naar de 'Concurrent incidence of adverse events in hospitals and nursing homes' en Josianne Boyne naar 'Effects of tailored telemonitoring on heart failure patients' knowledge, self-care, self-efficacy and adherence: A randomized controlled trial'.

Naast de wetenschapsprijs werden ook de praktijk- en studentenprijs bekend gemaakt. Margo van Mol kreeg de praktijkprijs voor het project 'De krachten gebundeld: Persoonsgerichte zorg op de intensive care afdeling (Stichting FCIC) en verpleegkundestudent Simone van Driel kreeg de prijs voor het artikel dat ze schreef over de rol van de verpleegkundige bij familieparticipatie op de Intensive Care.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht