Philip van der Wees ontvangt innovatie prijs van het Guidelines International Network

P vd Wees award 081015

Philip van der Wees, senior onderzoeker bij de afdeling IQ healthcare van het Radboudumc, heeft  de prestigieuze Najoua Mlika Cabanne Innovation Award ontvangen van het Guidelines International Network.

Deze internationale prijs wordt uitgereikt aan personen die een bijzondere bijdrage leveren aan de ontwikkeling en implementatie van richtlijnen in de gezondheidszorg.

De prijs werd uitgereikt tijdens de opening van het congres van het Guidelines International Network op voordracht van de European Region van de World Confederation for Physical Therapy (WCPT).

Philip van der Wees ontving de prestigieuze prijs vanwege zijn inzet voor multidisciplinaire samenwerking bij het ontwikkelen en invoeren van richtlijnen in de gezondheidszorg.

Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de positie van fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals in richtlijnontwikkeling. Philip van der Wees was voorzitter van G-I-N van 2010 tot 2012. In 2010 richtte hij de G-I-N Allied Health Community op.

Het Guidelines International Network (G-I-N) is een internationaal netwerk van organisaties die richtlijnen in de gezondheidszorg ontwikkelen, invoeren, gebruiken, of evalueren met wetenschappelijk onderzoek. G-I-N organiseerde haar 12e internationale congres in de Beurs van Berlage in Amsterdam van 7-10 oktober 2015. Het thema van het congres is "Engaging all Stakeholders" en benadrukt het belang van multidisciplinaire samenwerking in richtlijnen.

Philip van der Wees werkt als senior onderzoeker bij de afdeling IQ healthcare van het Radboudumc. Zijn onderzoek richt zich op het meten en verbeteren van de kwaliteit van zorg, onder andere door middel van de implementatie van richtlijnen.

 

 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht