Advance care planning bij mensen met dementie

interview met Prof. dr. Myrra Vernooij-Dassen over Decidem 

"Ook mensen met dementie willen van waarde zijn voor anderen".  Prof. dr. Myrra Vernooij-Dassen is onlangs geïnterviewd door ZonMW over het Decidem project.

Wanneer begint de palliatieve fase bij iemand die dementeert, en hoe weet je wat diegene wel en niet wil? Myrra Vernooij-Dassen leidt het Decidem-onderzoek 'Palliatieve zorg voor dementiepatiënten verbeteren door aansluiten van zorg op wensen en behoeften'. Haar ambitie: zo lang mogelijk een goede kwaliteit van leven voor mensen met dementie. De grote uitdaging: ontdekken wat de wensen zijn van mensen met dementie. 'In de beginfase van dementie praten mensen liever niet over hun levenseinde, in een later stadium kúnnen ze het vaak niet meer.' Voor het volledige interview, klik op  deze link.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht