Evidence Based Medicine

Het nieuwste nummer van Tijdschrift voor Gezondheidszorg & Ethiek

Een themanummer over Evidence Based Medicine vanuit een ander perspectief.

EBM was het thema van het jaarlijkse congres van de Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde (VFG), dat in november 2014 plaatsvond. Dat filosofen zich bezighouden met zaken die allang geen voorpaginanieuws meer zijn, is algemeen bekend. De uil van Minerva, zo schreef Hegel, vliegt pas uit in de schemering, als de waan van de dag voorbij is. Nu EBM zo'n jaar of 25 bestaat, is dit een prima moment om kritisch te analyseren wat zij ons gebracht heeft, wat haar tekortkomingen zijn en wat de uitdagingen voor de toekomst zijn. De basis voor dit TGE-nummer wordt gevormd door de lezingen en discussies die plaatsgevonden hebben op dat VFG jaarcongres. Daarnaast zijn wij op zoek gegaan naar bijdrages die EBM vanuit een ander perspectief belichten. 
Klik hier voor het Redactioneel en hier voor de Inhoudsopgave van dit nummer.

Voor meer informatie en voor het opvragen van een los nummer klik hier.
Voor contact via de mail.
 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht