Grote Amerikaanse subsidie voor onderzoek van Hub Wollersheim

Recent ontving Hub Wollersheim van IQ healthcare een grote subsidie (1.1 miljoen dollar) van de Robert Wood Johnson Foundation; de grootste Amerikaanse subsidiegever voor zorgonderzoek. Dit bedrag wordt gedeeld met de samenwerkende instituten in de VS zoals de University of Minnesota, UChicago, Yale en Dartmouth.

In het project 'RHeLaunCh (Reframing Healthcare through the Lens of Coproduction)' wordt onderzocht hoe verschillen in de organisatie van de  Nederlandse en Amerikaanse gezondheidszorg invloed hebben op kosten en  ziekte-uitkomsten van patiënten met chronische ziektebeelden. Leerervaringen rond best-practices worden in een interactieve WIKI gedeeld.

 

 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht