Edwin Oberjé ontvangt de Martijn Verbrugge Award 2015

Dr. Edwin Oberjé heeft deze prijs ontvangen voor zijn promotieonderzoek, dat hij in juni 2015 afrondde bij de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam. Hij onderzocht de kosteneffectiviteit van een therapietrouw interventie voor HIV-patiënten.

Bevindingen van zijn onderzoek waren dat een evidence-based counseling strategie in combinatie met elektronische monitors (pillenpotten die therapietrouw meten en zichtbaar maken) leidt tot een verhoogd behandelsucces en meer welbevinden voor HIV-patiënten. De kosten van deze strategie wegen bovendien niet op tegen de aanzienlijke gezondheidseffecten.
Het onderzoek werd geleid door prof. dr. Jan Prins (AMC, Amsterdam) en prof. dr. Marijn de Bruin (University of Aberdeen).
Het gehele onderzoek is te lezen in hoofdstuk 6&7 van dit proefschrift.

Oberjé, momenteel werkzaam bij Celsus, academie voor betaalbare zorg, nam de oorkonde en een geldbedrag te besteden aan wetenschappelijk onderzoek in ontvangst op de midwintervergadering van de Nederlandse Vereniging van HIV Behandelaren van vrijdag 22 januari 2016 in Utrecht.
De award is vernoemd naar Martijn Verbrugge, een aids-activist en voormalig voorzitter van de HIV Vereniging Nederland. In 2004 overleed hij aan de gevolgen van aids.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht