Patiënten kritisch over dezelfde ziekenhuizen als inspectie

Patiënten beoordelen dezelfde ziekenhuizen als risicovol als de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dat doet. Dit blijkt uit onderzoek onder leiding van Tijn Kool naar patiëntbeoordelingen op Zorgkaart Nederland.

Het onderzoek bevestigt dat zorginstellingen, toezichthouders en zorgverzekeraars hun voordeel kunnen doen met de ogen en oren van de patiënt bij het beoordelen van veiligheidsrisico's.

De onderzoekers vergeleken de beoordelingen van patiënten op Zorgkaart Nederland van ziekenhuizen die onder verscherpt toezicht van de IGZ staan met de beoordelingen van andere ziekenhuizen. Het oordeel van de inspectie en het oordeel van patiënten blijkt overeen te komen. Patiënten waarderen ziekenhuizen onder verscherpt toezicht lager dan andere ziekenhuizen. Dit kan erop duiden dat patiënten veiligheidsrisico’s goed herkennen.

Lees meer

 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht