EANS Posterprijs 2016 voor Wytske Geense

Wytske Geense heeft bij de conferentie van de European Academy of Nursing Science (EANS) de 1ste prijs ontvangen voor beste poster 2016. Samen met de zorgverleners van de afdeling Kindernefrologie en ouders van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis ontwikkelde ze een online ondersteuningsprogramma “Mijn Kinderniernet” voor ouders van kinderen met een chronische nierziekte. Dit alles werd mogelijk gemaakt met subsidie van Nierstichting Nederland.

Van 2013 tot 2014 vond de ontwikkeling van “Mijn Kinderniernet” plaats. Hiervoor maakte ze gebruik van Intervention Mapping, een methode om systematisch gedragsveranderingprogramma’s te ontwikkelen. In 2015 is een feasibility studie gestart waarin het gebruik van “Mijn Kinderniernet” wordt geëvalueerd. Ouders, van kinderen met een chronische nierziekte die in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis onder behandeling zijn, hebben in de achterliggende periode het programma gebruikt en deelgenomen aan dit onderzoek. In het najaar 2016 worden de resultaten van deze RCT verwacht .  

Wytske Geense, werkzaam als onderzoeker in opleiding bij het Radboud Institute for Health Sciences/IQ healthcare nam als 3de jaars student van de EANS Summer School deel aan deze posterpresentatie. Hierbij kwam haar poster als winnaar uit de bus.

 

EANS is een inspirerend Europees netwerk van verpleeg- en verloskundige onderzoekers die kennis willen genereren om het verpleegkundig onderzoek in Europa te verbeteren. De EANS Summer School is een drie-jaarlijks programma voor PhD studenten.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht