Eerdere nieuwsbrieven

Mei 2023
Februari 2023
December 2022
November 2022
September 2022

Juli 2022
Mei 2022
Februari 2022

Meer

Aanmelden voor een van onze nieuwsbrieven?

* IQ nieuwsbrief

Academie voor Betaalbaarheid van zorg

* Programma Doen of laten?

Inter-professioneel leren recept voor betere samenwerking tandarts en mondhygiënist?

Taakherschikking biedt mondhygiënisten de kans om autonoom een aantal taken uit te voeren, daarmee verandert ook de samenwerking met tandartsen. Door samen te leren en te werken in het onderwijs worden mondhygiënisten en tandartsen voorbereid op de beroepspraktijk. Dit artikel gaat in op de wijze waarop bij verschillende locaties, waaronder Nijmegen, invulling wordt gegeven aan inter-professioneel leren en werken.

Locatie Nijmegen doet tevens onderzoek naar de effecten hiervan: resulteert het samenwerken in een teamconcept tijdens de opleiding in positieve percepties over elkaars deskundigheid en verantwoordelijkheid?

Schipper-Kersbergen R, Holaar V, Laurant M. Inter-professioneel onderwijs voor betere samenwerking.
Nederlands Tijdschrift voor Mondhygiene; 2016: 16-20.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht