Eerdere nieuwsbrieven

Mei 2023
Februari 2023
December 2022
November 2022
September 2022

Juli 2022
Mei 2022
Februari 2022

Meer

Aanmelden voor een van onze nieuwsbrieven?

* IQ nieuwsbrief

Academie voor Betaalbaarheid van zorg

* Programma Doen of laten?

Paul Giesen in tv-programma De Monitor

Zondagavond 30 oktober besteedde het tv-programma De Monitor opnieuw aandacht aan het dossier spoedzorg. Voor dit item werd onderzoeker Paul Giesen (IQ healthcare, doet onderzoek naar kwaliteit en veiligheid op huisartsenposten) en tevens huisarts geïnterviewd.

Enkele weken geleden hebben ze een uitzending besteed aan de langere aanrijtijden van ambulances, omdat ze niet op de dichtstbijzijnde SEH terecht kunnen. In de uitzending van zondag wordt ingegaan op de druk op de SEH’s.

De boodschap van Paul Giesen is dat enerzijds er onvoldoende tijd wordt uitgetrokken voor de triage en dat er anderzijds een cultuur bestaat van zo min mogelijk fouten willen maken, waardoor eerder voor een verwijzing naar de SEH wordt gekozen (het zekere voor het onzekere). Dit zorgt er voor dat er te veel mensen onnodig op de SEH terecht komen. 

Bekijk de hele uitzending van NPO2 De MonitorReacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht