Eerdere nieuwsbrieven

Mei 2023
Februari 2023
December 2022
November 2022
September 2022

Juli 2022
Mei 2022
Februari 2022

Meer

Aanmelden voor een van onze nieuwsbrieven?

* IQ nieuwsbrief

Academie voor Betaalbaarheid van zorg

* Programma Doen of laten?

Programma symposium ‘Gebruik van PROMs in de zorg’ bekend

PromToolbox.jpg

Op 31 maart 2017 organiseren we weer een dag waarin we zorgprofessionals wegwijs maken in de toepassing van PROMs in hun zorgpraktijk. De sprekers van deze leerzame dag zijn imiddels bekend. We starten de ochtend plenair met de introductie van de PROM Toolbox, waarna Kees Molenaar, programmamanager bij het Ministerie van VWS, vertelt over het beleid voor PROMs in Nederland. Hans Bart, directeur van de Nierpatiëntenvereniging Nederland, licht vervolgens de visie van de patiënt toe.

In twee interactieve workshops, voor en ná de lunch verdiepen deelnemers hun kennis over PROMs. De deelnemers kiezen hierbij twee van de vijf verschillende sessies over de selectie van PROs en PROMs, het inzetten ervan in de spreekkamer, het invoeren van PROMS metingen, indicatoren en transparantie van zorg of over het genereren van feedbackrapportages met PROMs.

De dag wordt plenair afgesloten met Trudy van der Weijden, professor klinische richtlijnimplementatie aan de Maastricht University. Zij vertelt over PROMs en persoonsgerichte zorg. Marko van Barendrecht laat tot slot zien hoe de Stichting benchmark GGZ PROMs gebruikt voor kwaliteitsverbetering. Philip van der Wees, senior onderzoeker IQ healthcare besluit de dag met een toekomstschets voor PROMs.

Bent u zelf geïnteresseerd in het gebruik van PROMs in de zorg? Dan is dit een dag waarna u aan de slag kunt. Hier vindt u het volledige programma en kunt u zich inschrijven.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht