Sociale netwerken dragen bij aan gezondheid diabetespatiënt

Jan Koetsenruiter_hoofd.jpg

Diabetes is een veel voorkomende ziekte met een grote invloed op het leven van mensen. De sociale omgeving van mensen kan op verschillende manieren een invloed hebben op hoe patiënten omgaan met de ziekte. Bijvoorbeeld door het geven van steun en informatie of door het goede of juist slechte voorbeeld te geven.

De sociale omgeving van diabetespatiënten heeft in sommige gevallen een positieve invloed op hoe diabetespatiënten met hun ziekte omgaan. Echter niet iedereen heeft een goed ondersteunend netwerk, met name in armere wijken ontbreekt dat vaak. Dr. Koetsenruijter bij deze groep dat deelname aan en betrokkenheid bij maatschappelijke organisaties een positieve invloed heeft op het omgaan met diabetes.

Voor de beste zorg moet gekeken worden naar de rol van het sociale netwerk van diabetespatiënten en de betrokkenheid van maatschappelijke organisaties worden vergroot.

Prof. dr. Michel Wensing was promotor en copromotor was dr. Jan van Lieshout.

Het proefschrift is tevens online beschikbaar klik hier.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht