Discussie over RVS advies

Evidence-based practice als basis voor goede zorg is een illusie, zegt de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) in het op 19 juni verschenen advies aan de minister van Volksgezondheid. Dit advies van de RVS heeft veel reacties opgeroepen.

Volgens Hester Vermeulen, hoogleraar Verplegingswetenschap bij IQ healthcare, is Evidence Based Practice juíst patiëntgericht. Dat de RVS waarschuwt voor het vergeten van de context, vindt ze terecht  '..maar het is dan het voldoende om te zeggen: keer terug naar de definitie'.  Zij benadrukt dat voor verpleegkunde veel minder wetenschappelijke onderbouwing beschikbaar is dan voor de geneeskunde. Volgens Vermeulen is er juist een inhaalslag te maken. 'Door wetenschappelijke onderbouwing maak je toegevoegde waarde zichtbaar. Voor zinnige zorg én voor het individu.'

Lees 'Evidence Based Practice is geen illusie', V&VN.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht