IQ collega’s in de prijzen tijdens het RIHS Cocktail & Award event

Voorafgaand aan het midzomernachtfeest voor alle junior en senioronderzoekers van het Radboud Institute for health Sciences (RIHS) werden de winnaars bekend gemaakt van de negen awards  die jaarlijks worden toegekend in de volgende drie categorieën:

1.The RIHS PhD Award 2016 for the PhD candidate who delivered the best thesis in 2016
2.The RIHS Societal Impact Award 2016 for the RIHS research product with the highest impact on society
3.The RIHS Science Award 2016 for the best peer-reviewed publication

Drie awards waren voor collega's van onze afdeling. Hen zetten we graag nogmaals in het zonnetje.

Ingrid Sturkenboom won de tweede prijs in de categorie PhD Award 2016 met haar proefschrift getiteld ‘Occupational therapy for people with Parkinson’s disease: towards evidence-informed care’.  Zij promoveerde in 2016 bij Ria Nijhuis-van der Sanden, Bas Bloem was tweede promotor en Maud Graff en Marten Munneke copromotoren. Een dergelijke prijs betekent een grote waardering voor het onderzoek binnen de ergotherapie en paramedische wetenschappen.
Lees het volledige juryrapport van Ingrid Sturkenboom.

Het promotieonderzoek van Jack de Groot werd eerste in de categorie Societal Impact Award 2016. Dit onderzoek over besluitvorming van familieleden bij orgaandonatie kreeg vanwege de actualiteit de nodige aandacht. Het literatuur review werd ruim 20 maal geciteerd. Voor de besluitvormingsmethode werd een trainingsmodel ontwikkeld waarmee andere zorgverleners mensen kunnen begeleiden bij moreel moeilijke keuzes. Er zijn inmiddels 15 cursussen gegeven.

De Groot is langs verschillende kanten benaderd door leden van de Eerste Kamer om zijn visie op het initiatiefwetsvoorstel te geven in het licht van zijn proefschrift. Hij was een van de experts van de deskundigenbijeenkomsten met de vaste Eerste Kamercommissie voor VWS om te spreken over noodzaak, uitvoerbaarheid en effectiviteit van het initiatiefwetsvoorstel. Deze deskundigenbijeenkomsten kregen veel aandacht in de media, o.a. bij Nieuwsuur en in de grote landelijke dagbladen.

Ook voor het proefschrift zelf is er media aandacht geweest van BNR en het AD. Verder is De Groot uitgenodigd om opiniestukken te schrijven voor het blad van de beroepsvereniging (VGVZ) en voor Podium, het blad van de Nederlandse Vereniging voor Bio-ethiek. De tekst van de presentatie die hij hield op het symposium bij zijn promotie is intussen omgewerkt tot artikel en gepubliceerd in Journal of Pastoral Care and Counseling.
Lees het juryrapport van Jack de Groot.

Tweede in de categorie Societal Impact Award 2016 werden Tijn Kool, Simone van Dulmen en collega’s met de ontwikkeling van de Beter-niet-doen-lijst, het onderzoek waarmee ze ruim 1300 niet-effectieve medische handelingen in 193 medische richtlijnen in kaart brachten. Over alle media-aandacht die de publicatie van deze lijst kreeg berichtten we al eerder op onze website.
Lees het juryrapport van Tijn Kool, Simone van Dulmen en collega’s.

Alle winnaars in de drie categorieën zijn terug te vinden op de RIHS website.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht