Ruim 2,5 miljoen euro voor onderzoek naar dementie

Logo ZonMw.png

Zes projecten Radboudumc Alzheimer Centrum ontvangen subsidie

Het Radboudumc Alzheimer Centrum ontvangt ruim 2,5 miljoen euro voor onderzoek naar dementie. Het landelijke subsidieprogramma Memorabel II van ZonMw honoreerde zes onderzoeksprojecten en drie partnerprojecten. Hiermee krijgt het onderzoek naar dementie in het Radboudumc een extra impuls.  
IQ healthcare is verheugd met drie van deze onderzoeksprojecten bij te kunnen dragen aan meer kennis over en begrip voor dementie. De subsidie voor deze drie projecten gezamenlijk bedraagt ruim een miljoen euro. 

Memorabel is een onderzoeks- en innovatie programma in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het wordt uitgevoerd door ZonMw in het kader van het Deltaplan Dementie. Doel van het onderzoeks- en innovatieprogramma Memorabel is de kwaliteit van leven van mensen met dementie en de aan hen geleverde zorg en ondersteuning te verbeteren. Dit doet ZonMw door het uitvoeren van onderzoek en het ontwikkelen en toepassen van effectieve en doelmatige instrumenten, interventies en zorgmodellen. In totaal is voor deze projecten ruim zeventien miljoen euro beschikbaar. De individuele projecten ontvangen bedragen tussen 200.000 en 1.500.000 euro.

Lees meer over de projecten op de website van het Radboudumc.

Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht