Moreel beraad in de zorg

Voorzijde_2_2017.jpg

Tweede nummer Tijdschrift voor Gezondheidszorg en Ethiek (TGE)


In dit nummer (jaargang 27, nummer 2, 2017) aandacht voor onder meer de rol die lichamelijkheid speelt in het verloop van moreel beraad. Lichamelijkheid en moraliteit zijn met elkaar verbonden. Dit gegeven botst echter wel met de oplossingsgerichte gesprekscultuur van de zorg. Verder een pleidooi om meer systematisch te reflecteren over de geestelijke gezondheidszorg door er ethische accenten in te leggen. Dit als verbreding en aanvulling op het Evidence Based Practice werken. De casus in dit nummer behandelt een patiënt met vergevorderde dementie, die nog graag wil blijven genieten van zijn dagelijkse fiets-en zwempartij.

Klik hier voor het Redactioneel van hoofdredacteur dr. Gert Olthuis, en hier voor de Inhoudsopgave van dit nummer.
Voor informatie over TGE kunt u terecht bij drs. Valesca Hulsman: valesca.hulsman@radboudumc.nl en op de website van de uitgever van het Tijdschrift voor Gezondheidszorg en Ethiek.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht