Unieke samenwerking tussen onderzoeksnetwerk INTERDEM en patiëntenorganisatie Alzheimer Europe

27th-Alzheimer-Europe-Conference-Day_1_0017.jpg

Tijdens het Alzheimer Europe congres in oktober in Berlijn is een Memorandum of Understanding (MoU) gesloten tussen het onderzoekersnetwerk INTERDEM (psychosociale INTERventies bij DEMentie) en Alzheimer Europe. INTERDEM en Alzheimer Europe zijn hierin overeengekomen samen te werken aan: ”changing perspectives, practice and policy in order to improve the quality of life of people with dementia and their carers.”

Via Alzheimer Europe nemen mensen met dementie actief deel aan conferenties en adviesraden. De 170 INTERDEM leden dragen bij aan de kwaliteit van de conferentie door het presenteren van nieuwe onderzoeksbevindingen. Door de gemaakte samenwerkingsafspraak wordt er een sterke verbinding gelegd tussen onderzoekers enerzijds en mensen met dementie en hun mantelzorgers anderzijds.  Dit vergroot de wederzijdse betrokkenheid en de praktische relevantie van de voorgenomen inventies en het bijbehorende onderzoek.  
Myrra Vernooij-Dassen, chair INTERDEM

Lees meer op de website van INTERDEM of op die van Alzheimer Europe


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht