Marjo Maas promoveert op verbeteren kwaliteit fysiotherapie

Marjo Maas, HAN-docent en onderzoeker bij HAN Lectoraat Arbeid en Gezondheid en IQ healthcare, is op 12 januari gepromoveerd op haar proefschrift ‘Say what you think, show what you do'. Wat is nodig om goede feedback te krijgen en doelgericht te werken aan kwaliteit van fysiotherapie? In haar proefschrift beschrijft Maas feedbackinterventies op basis van performance assessment.Deze zijn ontwikkeld dóór en vóór fysiotherapeuten om professionals, teams en organisaties te ondersteunen in de zelfregulatie en verantwoording van hun kwaliteit. Het proefschrift beantwoordt de volgende onderzoeksvragen: (1) Hoe ervaren fysiotherapeuten interventies, gebaseerd op performancefeedback, om de kwaliteit van fysiotherapie te verbeteren?; (2) Wat is de impact van interventies, gebaseerd op performance-feedback op het leren en het veranderen van professioneel gedrag? 

Promotoren zijn prof. dr. Ria Nijhuis-van der Sanden en Cees van der Vleuten en copromotoren zijn Yvonne Heerkens en Philip van der Wees.
Het proefschrift is online beschikbaar ‘Say what you think, show what you do'. Wat is nodig om goede feedback te krijgen en doelgericht te werken aan kwaliteit van fysiotherapie?.

Meer informatie op de website van de HAN.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht