Verpleegkundig leiderschap

De eerste groep gepromoveerde verpleegkundig onderzoekers heeft het postdoc-programma Leadership Mentoring in Nursing Research afgerond. Drie onderzoekers van IQ healthcare hebben aan het programma deelgenomen: Betsie van Gaal, Anita Huis en Getty Huisman. Op 19 januari ontvingen zij hun certificaat uit de handen van voormalig Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet Verbeet (foto door Guus Pauke).

Het programma - gefinancierd door ZonMw - is een samenwerking van UMC Utrecht / Hogeschool Utrecht, Maastricht University en het Radboudumc,  en is gericht op het opleiden van toekomstige leiders binnen verpleegkundig onderzoek in Nederland, waarbij het ontwikkelen van een nationaal en internationaal netwerk belangrijk is.

Lees ook het nieuwsbericht op de website van ZonMw.

Manifest
Tijdens de uitreiking werd tevens het manifest ‘Kwaliteit van zorg, nu en in de toekomst’ ten doop gehouden.  Het manifest roept de bewindslieden van de ministeries VWS en OCW op om fors te investeren in de noodzakelijke kwaliteit van de verpleegkundige zorg. Om zo het werk van de meer dan 300.000 verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden een betere wetenschappelijke basis en een adequate kennisinfrastructuur te geven.

Verpleegkundigen, onderzoekers, beleidsmakers en bestuurders van onder andere het Radboudumc tekenden dinsdag 24 januari het manifest “Kwaliteit van zorg, nu en in de toekomst”. Met succes: de vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge toegezegd met de betrokken partijen in overleg te gaan.

Link naar het manifest.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht