Jan-Willem Weenink promoveert op studie naar slecht functionerende zorgprofessionals

Jan-Willem Weenink - Proefschrift_Pagina_001.jpg

In deze thesis is onderzocht hoe bij zorgberoepen in Nederland wordt omgegaan met slecht functionerende individuele zorgprofessionals. Er worden specifieke gebieden geïdentificeerd waarop beleid en praktijk kunnen verbeteren in de aanpak van slecht functionerende collega’s.

De volgende thema’s komen aan bod: wat doen zorgverleners wanneer ze een slecht presterende collega signaleren; wat is de impact van het disciplinaire proces en de opgelegde maatregelen voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg; wat zijn de uitkomsten van sanerings- en rehabilitatieprogramma's voor slecht functionerende professionals; en hoe is de ondersteuning voor zorgprofessionals bij het omgaan met slechte prestaties van zichzelf en die van collega's.

Maandag 16 april 2018 promoveerde  Jan-Willem Weenink op zijn proefschrift getiteld ‘Back on track. Addressing Poor Performance of Healthcare Professionals' aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht