Prof. Ria Nijhuis-van der Sanden benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

PLF21292-LR.jpg

Zij  ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Bruls. Volgens de burgemeester heeft Ria met haar persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten de Paramedische wetenschappen niet alleen in het Radboudumc, maar in het gehele land op de kaart gezet.

Ria Nijhuis begon in 1993 als hoofd van de afdeling Kinderfysiotherapie en ontwikkelde zich tot een toonaangevend onderzoeker op het gebied van de kinderfysiotherapie en motorische ontwikkelingsproblemen. Ze werd hoofd van de onderzoeksgroep Paramedische wetenschappen van het Radboudumc en in 2009 werd ze hoogleraar.

Als Principal Investigator bestudeert ze onderwerpen variërend van kinderfysiotherapie tot aan geriatrische fysiotherapie en alles wat daartussen zit, maar ook kwaliteitszorg en sportfysiotherapie. Nijhuis begeleidde vele studenten fysiotherapie, kinderfysiotherapie en biomedische wetenschappen en zij is als docent betrokken bij de opleiding Biomedische Wetenschappen en onderwijs en nascholingscursussen voor fysiotherapeuten in het land.

Ze zet haar deskundigheid in in tal van commissies en adviesorganen en is onder meer vicepresident van de International Organization of Physical Therapists in Pediatrics.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht