Philip van der Wees nieuwe hoogleraar Paramedische Wetenschappen

Philip van der Wees is met ingang van 1 juni 2018 benoemd tot hoogleraar Paramedische Wetenschappen aan het Radboudumc. De focus van de leerstoel is waardegedreven paramedische zorg in interdisciplinaire netwerken. Paramedische zorgverleners, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten, leveren een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van herstel en het leren omgaan met een ziekte of aandoening in het dagelijks leven. Het onderzoek en onderwijs binnen de nieuwe leerstoel richt zich enerzijds op kwaliteitsbevordering en implementatie van paramedische zorg in het interdisciplinaire netwerk; en anderzijds op het ontrafelen van werkingsmechanismen en evaluatie van nieuwe technologieën en behandelstrategieën van paramedische zorg.

Van der Wees is fysiotherapeut en senior onderzoeker op de afdeling IQ healthcare van het Radboudumc. Hij is coördinator van het onderzoeksthema ‘Duurzame organisatie van zorgsystemen’. Hij onderzoekt uitkomsten van zorg, met name door middel van patiënt-gerapporteerde uitkomstmetingen (PROMs). Hij leidt ook het expertisecentrum IQ PROM, dat zich richt op de toepassing en evaluatie van patiënt gerapporteerde uitkomstmetingen.

Philip van der Wees (Benthuizen, 1966) studeerde Fysiotherapie aan de Haagse Hogeschool en behaalde in 1994 zijn Master of Science in Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 2009 promoveerde hij aan de Universiteit Maastricht op onderzoek naar de ontwikkeling en implementatie van richtlijnen in de fysiotherapie. Hij is sinds 2013 senior onderzoeker bij de afdeling IQ healthcare van het Radboudumc. Sinds 2017 is hij adjunct professor bij de School of Medicine and Health Sciences; Department of Clinical Research and Leadership, George Washington University, Washington DC.
 
De leerstoel Paramedische Wetenschappen is een samenwerking van de afdelingen IQ healthcare, Revalidatie en Orthopedie (Radboudumc) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.  


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht