Terugblik symposium 'Better care, network care?' 2 november

Op 2 november organiseerde IQ healthcare binnen het verband van het Radboud Institute for Health Sciences het symposium 'Better care, network care?' over adequate netwerkzorg.

Eerder hadden we standaardzorg, toen gestandaardiseerde zorg en gepersonaliseerde zorg. Nu wordt de netwerkzorg de zorg 4.0. Op 2 november jl. werden de complexiteiten rondom netwerkzorg besproken. Het symposium werd bezocht door ongeveer 250 onderzoekers en belanghebbenden uit de gezondheidszorg (professionals, beleidsmakers, verzekeraars en patiënten).

Gert Westert en Jan Kremer waren de voorzitters van het symposium. Het complete programma vindt u hier.

De conferentie leverde geen gemakkelijke oplossingen op, wel uitdagingen die overwonnen kunnen worden als we 5 zaken goed doen. Eerste en meest fundamentele punt: zet de patiënt in het centrum van de gezondheidszorg. Ten tweede: begin met vaststellen wat de plaatselijke bevolking nodig heeft en niet wat de plaatselijke professionals te bieden hebben. Ten derde: stop met de concurrentie in de gezondheidszorg en zoek (samen met betalenden) naar manieren om netwerken op te bouwen rondom patiënten. Ten vierde: defragmenteer de gezondheidszorg door het zorgaanbod te regionaliseren. En ten vijfde: werk samen en pas systemen aan op wat patiënten nodig hebben. Vergeet niet dat kleine stappen grote verschillen kunnen maken.

Hier ziet u impressies van het symposium. De foto’s zijn gemaakt door Rob Gieling.

 

 

 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht