Eerdere nieuwsbrieven

Mei 2023
Februari 2023
December 2022
November 2022
September 2022

Juli 2022
Mei 2022
Februari 2022

Meer

Aanmelden voor een van onze nieuwsbrieven?

* IQ nieuwsbrief

Academie voor Betaalbaarheid van zorg

* Programma Doen of laten?

Betrouwbaarheid triage

Afbeelding bij  Project NTS bij kinderen.jpg

IQ healthcare is een onderzoek gestart naar de betrouwbaarheid en validiteit van de Nederlandse Triage Standaard (NTS) bij kinderen, in opdracht van de Stichting NTS. In een case scenario studie beoordelen triagisten van huisartsenpost, meldkamer ambulancezorg en spoedeisende hulp een groot aantal uitgeschreven cases. Van deze cases wordt tevoren de urgentie en hulpinzet bepaald door experts; de referentiestandaard.

De mate van overeenstemming tussen triagisten onderling (interbeoordelaarsbetrouwbaarheid) en de mate van overeenstemming tussen triagisten en de referentiestandaard (validiteit) wordt onderzocht. In september 2019 worden de resultaten verwacht. Bij dit project zijn dr. Paul Giessen en dr. Marleen Smits van IQ healthcare betrokken.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht