Subsidie omzetten Coach2Move naar Amerikaans zorgsysteem

Afbeelding bij Coach2move subsidie.jpg

Samen met de University van Utah vertalen prof. dr. Ria Nijhuis-van der Sanden [link] en dr. Thomas Hoogeboom [link] het kosteneffectieve, persoonsgerichte fysiotherapieprogramma Coach2Move naar het Amerikaanse zorgsysteem. Om dit mogelijk te maken, hebben ze een subsidie van bijna 800.000 dollar ontvangen van de Agency for Healthcare Research and Quality. Oorspronkelijk was het Coach2Move programma gericht op het activeren van kwetsbare ouderen, maar het zal in dit project primair worden gericht op mensen met lage rugklachten, knieartrose en heupartrose. De grootste uitdaging zal waarschijnlijk liggen in de complexe inrichting van het Amerikaanse zorgsysteem alsook de inactiverend gebouwde Amerikaanse omgeving (bijvoorbeeld weinig tot geen fietspaden of winkels/familie op loopafstand).

Lees hier over het Coach2Move programma.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht