Bart Berden benoemd tot hoogleraar Organisatie Ziekenhuiszorg bij IQ healthcare

B Berden resized.jpg

Bestuursvoorzitter van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) en arts dr. Bart Berden is met ingang van 1 november 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar Organisatie Ziekenhuiszorg aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij is toegevoegd aan het wetenschappelijk team van IQ healthcare dat zich bezighoudt met gezondheidsonderzoek.

Prof. dr. Bart Berden zal zich als bijzonder hoogleraar vooral richten op de ontwikkeling van de ziekenhuiszorg, een gebied waarin hij op zowel bestuurlijk als wetenschappelijk niveau zeer ruime ervaring heeft. Hij is verbonden aan IQ healthcare, het centrum voor onderzoek, onderwijs en ondersteuning van kwaliteit, veiligheid en innovatie in de gezondheidszorg. Vraagstukken waar Bart Berden zich mee bezig zal houden, zijn onder meer: Hoe ziet het ziekenhuis van de toekomst er uit? Wat betekent dit voor professionals en patiënten? Welke invloed heeft digitalisering en technologie op de ziekenhuisorganisatie? Welke effecten heeft dit op de kwaliteit en betaalbaarheid van de ziekenhuiszorg?

Bestuursvoorzitter Elisabeth-TweeSteden ZIekenhuis

Prof. dr. H.J.J.M. (Bart) Berden is in 1986 afgestudeerd als arts. Hij was van 1989 tot 1995 adjunct-directeur van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Daarna was hij tot 2001 directeur Medische Zaken bij het toenmalige Universitair Medisch Centrum St. Radboud. Vervolgens trad hij toe tot de Raad van Bestuur van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. In 2004 werd hij bestuurder van het toenmalige St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Na de fusie met het TweeSteden ziekenhuis in 2013 werd hij voorzitter van de Raad van Bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Deze functie oefent hij nog steeds uit. Verder was hij vanaf 2008 deeltijd hoogleraar aan de TIAS Business School van Tilburg University, met als leerstoel ‘Organisation Development in Hospital Care’. Ook heeft hij een groot aantal bestuursfuncties en publicaties op zijn cv staan.  


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht