Fellowship Jos Kole

Foto Jos Kole.jpg

Onlangs werd bekend dat er voor het jaar 2020 20 nieuwe Comenius Senior Fellowships aanvragen gehonoreerd zijn, namens de Minister van OCW. Als universitair docent van het Radboudumc is dr. Jos Kole van IQ healthcare één van de gelukkigen die deze prestigieuze onderwijsbeurs ontvangt. Zijn voorstel behoorde volgens het bericht "tot de hoogst scorende aanvragen binnen het door u ingediende thema en onderwijssector". Het thema waarvoor Jos zijn aanvraag indiende was 'Bildung en identiteitsvorming'. 

Een Comenius Senior fellowship is te beschouwen als een gehonoreerde Vidi-aanvraag maar dan voor docenten (in plaats van onderzoekers). Comenius Fellows worden lid van het Comenius-netwerk van de KNAW, een landelijk netwerk van "erkende onderwijsvernieuwers". Het onderwijsinnovatieplan van Jos Kole heeft de titel "Artsen met karakter. Naar een Master Geneeskunde die deugd doet." Het beoogt de professionaliseringsleerlijn van de Master Geneeskunde te vernieuwen door studenten te helpen Bildungsgewijs hun karakter te vormen. Door zich deugden eigen te maken ontwikkelen ze een robuuste persoonlijkheid die hen ondersteunt om later als artsen ethisch verantwoord hun werk te kunnen doen en daar zelf, onder de soms moeilijke werkomstandigheden, "een beetje mens bij te blijven." 

Bij de uitwerking, implementatie en evaluatie van dit onderwijsinnovatieproject zullen Jos en zijn onderwijscollega’s samenwerken met patiënten, studenten en opleiders. Tot de kernteamleden behoren namens het Radboudumc dr. Anne-Fleur van der Meer, dr. Petra van Gurp, dr. Annelies van Ede en prof. dr. Lia Fluit.

 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht