Webinar

De International Psychogeriatric Association (IPA) en INTERDEM (Europese groep onderzoekers Psychosociale INTERventies bij Dementie) hebben op 23 mei jl. een webinar gepresenteerd getiteld: “Covid-19: Social distancing and its impact on social and mental health of the elderly population”. Internationale sprekers en frontliners, waaronder prof. dr. Myrra Vernooij van IQ healthcare, delen hun kennis en ervaring over de gevolgen van het nieuwe social distancing fenomeen. Zij illustreren de tragedie van het afscheid nemen in coronatijd en de dreiging van de maatregelen voor human rights voor ouderen. Zij demonstreren ook de grote risico’s die social distancing met zich meebrengen voor de mentale gezondheid, met name voor depressie. De sociale gezondheid wordt bedreigd door de toename van eenzaamheid en dit heeft ook een negatieve invloed op de cognitieve stimulatie van ouderen. In het webinar worden aanbevelingen gedaan voor de omgang met deze risico’s. Frontline vloggers van over de hele wereld delen hun ervaringen over de Covid-19 crisis. Het webinar en de vlogs zijn beschikbaar op de IPA website en via de INTERDEM website.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht