Hardnekkige lagerugpijn tegengaan vergt een lange adem en ''dokter Google is een slechte raadgever"

Lagerugpijn.jpg

Om meer grip te krijgen op de behandeling van lagerugpijn vergeleken IQ onderzoekers Koen Verburg, Simone van Dulmen en Philip van der Wees in de voorbije periode de uitkomsten van een behandeling voor lagerugpijn in ruim 70.000 patiëntendossiers. Dit liet aanzienlijke verschillen zien tussen de verschillende fysiotherapiepraktijken. Vervolgonderzoek moet laten zien waardoor deze verschillen veroorzaakt worden, denk aan verschillen in patiëntenpopulatie of de soort behandeling. Therapeuten hebben nu een beter idee waar ze staan en kunnen bij elkaar te rade gaan hoe ze hun behandeling kunnen verbeteren.

Lees hier het volledige artikel.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht