Nederlandse Triage Standaard in de spoedzorg: betrouwbaar en valide standaard

IQ healthcare heeft in opdracht van Stichting NTS een wetenschappelijke studie verricht naar de validiteit en betrouwbaarheid van de Nederlandse Triage Standaard (NTS) bij volwassenen. In een landelijk onderzoek werden 41 casussen met reële en veel voorkomende gezondheidsklachten beoordeeld door 102 ervaren triagisten van de 3 partners in de spoedzorgketen: Huisartsenpost (HAP), de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) en de Spoedeisende Hulp (SEH).

Lees hier het persbericht.

Marleen Smits, Erik Plat, Stef van Overdijk, Marieke de Vries en Paul Giesen: Validiteit en betrouwbaarheid van de Nederlandse Triage Standaard (NTS) bij volwassenen. Februari 2021.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht