Nieuw boek: 'Leven met euthanasie'

Op 25 mei 2021 verscheen bij Kok Boekencentrum de bundel Leven met euthanasie, door Theo Boer, Stef Groenewoud (gezondheidswetenschapper en ethicus bij IQ healthcare) en Wouter de Jonge. Het boek is een bundeling van ruim veertig ervaringsverhalen van mensen die op een bepaalde manier betrokken zijn (geweest) bij euthanasie.

Bij circa één op de twintig overlijdens is er in Nederland sprake van euthanasie. Als antwoord op niet te plannen en ongewenst lijden kiezen mensen voor deze geplande dood. Maar wat betekent de ‘goede dood’ voor direct betrokken naasten? Hoe ervaren zij dit? Leven met euthanasie geeft een indrukwekkende, aangrijpende kijk in de verhalen van 43 nabestaanden.Meer informatie

Online boekpresentatie/mini-symposium 
Op 17 juni is er een online boekpresentatie/mini-symposium waarin sprekers (waaronder Job Cohen) reageren op het boek en enkele bijdragen van auteurs van verhalen uit het boek.
Aanmelden kan via deze link.


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht