Hester Vermeulen was tafeldame

Vermeulen Industrial Studios.jpg

Dat was ze niet bij Mathijs van Nieuwkerk maar bij de landelijke conferentie van het programma Uitkomstgerichte Zorg. Deze conferentie vond plaats op 8 en 10 juni jl. Corona heeft veel digitale innovaties aangejaagd: digitaal werken, digitaal vergaderen, digitaal onderwijs en digitale conferenties zijn een normaal onderdeel geworden van ons werk. Congressen en conferenties zien er anders uit en hebben innovatieve vormen zoals podcasts, webinars, breakout rooms en heuse talkshows. In de talkshow van 8 juni waar Hester (hoogleraar Verplegingswetenschappen bij IQ healthcare) tafeldame was  namens V&VN schoven een patiënt, een bestuurder en een medisch specialist aan. Marjolein Heemels van het MUMC+ schoof tijdens de uitzending op 10 juni aan bij de talkshow tafel.

Samen beslissen was een belangrijk onderwerp tijdens de talkshow, waarin ook indrukwekkende patiëntverhalen verweven waren. Hester brak een lans voor de rol van verpleegkundigen in het waardegesprek in het proces van samen beslissen. Daarnaast benadrukte zij dat er tijdens de hele patiënten-reis veel beslissingen genomen worden. Niet alleen in de spreekkamer en niet alleen met medisch specialisten, maar met veel zorgprofessionals zoals verpleegkundigen en paramedici. Juist het waardegesprek verdient nog meer aandacht en kan door verpleegkundigen opgepakt worden om zorg nog meer toe te kunnen snijden op de persoon.

De talkshow maar ook meer is terug te kijken via deze link: https://uitkomstgerichtezorg-ts2.ids-live.nl/stream (link openen in Google Chrome).


Reacties op dit nieuwsbericht

  • Frederique (Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg) - woensdag 7 juli 2021
    Het was een mooie conferentie! Iedereen die interesse heeft in uitkomstgerichte zorg, of in het terugkijken van (onderdelen van) de conferentie, roepen we op een kijkje te nemen op het nieuwe Kennisplatform Uitkomstgerichte Zorg: https://platformuitkomstgerichtezorg.nl Terugkijkvideo's van de conferentie vind je er ook: https://www.platformuitkomstgerichtezorg.nl/aan+de+slag/inspiratie

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht