Vruchtbaarheidszorg bij kanker verbetert de kwaliteit van leven en voorkomt spijt

Van de jonge vrouwen met kanker krijgt slechts de helft een doorverwijzing naar een gynaecoloog voor een gesprek over het behoud van haar vruchtbaarheid. Als de zorg wel optimaal is, leidt dit tot betere kwaliteit van leven en minder keuzestress en spijt. Deze resultaten komen uit een samenwerkingsproject van de afdelingen Obstetrie & Gynaecologie en IQ healthcare. Michelle van den Berg promoveerde 13 mei jl. op dit project, onder leiding van Didi Braat, Ina Beerendonk en Rosella Hermens. Het programma EenVandaag maakte het volgende item hierover: Kinderwens vaak niet besproken voor kankerbehandeling: helft van de vrouwen krijgt geen doorverwijzing naar gynaecoloog - EenVandaag (avrotros.nl)

Lees meer

 

 


Reacties op dit nieuwsbericht

Reageer op dit nieuwsbericht

< terug naar het overzicht